6 Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm 2020-2021 (Có đáp án)

6 Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm 2020-2021 (Có đáp án)

V. Read the passage and answer these questions below.

Yesterday when I was riding along a busy street, I saw an accident. A woman was knocked down when she crossed the street at a zebra crossing. Many people stopped to offer their help. A policeman arrived and asked a young man to telephone for an ambulance. While waiting for the ambulance, the policeman and some people tried to stop the bleeding. They used a handkerchief to cover the wound, then put pressure on it and held it tight. They tried to talk to her in order to keep her awake. After about ten minutes, the ambulance arrived and the woman was taken to the hospital.

A. Answer the following questions:

1. When did the accident happen?

2. What did they do to stop the bleeding?

3. What did they try to talk to her for?

 

doc 46 trang Người đăng Bảo Việt Ngày đăng 24/05/2024 Lượt xem 75Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "6 Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm 2020-2021 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ THI HỌC KÌ 1 LỚP 8 MÔN TIẾNG ANH
CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2020 - 2021
Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 có đáp án - Đề số 1
I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.
1. A. brother
B. love
C. money
D. lose
2. A. chicken
B. watch
C. Christmas
D. change
3. A. busy
B. much
C. but
D. under
4. A. inches
B. checks
C.roofs
D. aches
5. A. laughed
B. missed
C. called
D. watched
Key: 1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. C;
II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.
1. Hung is .. student in my class.
A. good
B. better
C. the best
D. a best
2. Ho Chi Minh City is larger and .. beautiful than Hanoi.
A. more
B. as
C. most
D. the most
3. She has bought this dress Saturday.
A. for
B. since
C. next
D. last
4. Minh . in this town since 1987.
A. is living
B. has lived
C. lives
D. lived
5. The Sun .in the East.
A. rise
B. rose
C. rises
D. rising
6. That boy has short .hair.
A. curly
B. oval
C. tall
D. reserved
7. Alexander Graham Bell .. the telephone in 1876.
A. invent
B. invented
C. invents
D. is inventing
8. You must cover sockets so that children do not try to put anything into them.
A. electrical
B. dangerous
C. safe
D. suitable
9. . Was Alexander Graham Bell born? He was born in 1847.
A. When
B. Where
C. Why
D. Who
10. A: Can I speak to Lan please? This is Hung.
A. Hello, Lan
B. Hello,Hung
C. How are you?
D. How about tomorrow?
11. Revision is  when we learn new words.
A. necessary
B. necessarily
C. more necessary
D. unnecessary
12. Could you do me a favor?........................
A. Why?
B. I’m sorry. I’m really busy.
C. What can I do for you?
D. Both B and C are correct
13. Hey! Lan. How about...................... to the cinema this afternoon? - OK.
A. to go
B. going
C. we go
D. go
14. you need any help? Yes. That’s very kind of you.
A. Do
B. May
C. Can
D. Could
15. “Why was Ba late?” “he got up late.”
A. However
B. So
C. Because
D. While
Key: 1. C; 2. A; 3. B; 4. B; 5. C; 6. A; 7. B; 8. C; 9. A; 10. B; 11. A ;12. D; 13. B; 14. A; 15. C;
III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D
1. Vietnam is (A) an (B) multicultural country (C) with 54 (D) ethnic groups.
2. We speak (A) English fluent (B) now (C) than last year (D).
3. We broke with (A) tradition by (B) make (c) sponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of (D) moon cakes.
4. You has to (A) take off (B) your hats when (C) you go (D) to the pagoda.
5. I don't like (A) this performance (B) although (C) it's too boring (D).
Key: 1. B; 2. B; 3. C; 4. A; 5. C;
IV. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one.
1. Cats cannot swim as well as dogs.
Dogs can .
2. Minh really loves to hang out with friends.
Minh really enjoys .
3. Playing beach games is very interesting.
It is .
4. He uses all his free time to look after his garden.
He spends .
5. Would you please change this T-shirt for me?
Do you mind 
Key: 1. Dogs can swim better than cats.
2. Minh really enjoys hanging out with friends
3. It is interesting to play beach games.
4. He spends his free time looking after his garden.
5. Do you mind changing this T-shirt for me?
Đề thi tiếng Anh 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 2
A: LISTENING: (2pts)
Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))
1. Cindy had to work very hard all day. .........
2. Cindy was very sad because she had to be at home. .........
3. Cindy's sister changed her rags into beautiful clothes. .........
4. Cindy and the Prince were married and lived happily ever after. .........
Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)
1. Why was Cindy very sad?
..............................................................................................................
2. Who changed Cindy's rags into beautiful clothes?
..............................................................................................................
3. What did she leave on the dance floor?
..............................................................................................................
4. Did the Prince want to see her again?
..............................................................................................................
B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)
Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)
1. A. wet market
B. prefer
C. plentiful
D. get
2. A. danger
B. angry
C. language
D. passage
Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)
1. He is strong enough ............ this box.
A. lift
B. lifts
C. to lift
D. lifting
2. I like ............... Chinese very much.
A. study
B. studies
C. studies
D. studying
3. He used to ............... the guitar when he was a student.
A. play
B. to play
C. plays
D. playing
4. My brother speaks English very ................
A. easy
B. bad
C. fluently
D. fluent
5. Hoa's pen is different ............... mine.
A. from
B. to
C. as
D. with
6. Alexander Graham Bell was born................................ March 3rd, 1847.
A. in
B. on
C. at
D. from
7. Jim hasn't gone to the beach .................. three years.
A. for
B. since
C. at
D. during
8. The boy had to cook dinner .............. because his mother came home late.
A. yourself
B. himself
C. herself
D. themseves
9. May I help you? - .................................................
A. No, I don't need
C. Thank you, I don't need
B. Yes. That's very kind of you
D. Yes, I'm fine
10. You must.............. all chemicals and drugs in locked cupboard.
A. to put
B. put
C. puting
D. putting
PART III: READING (2pts)
Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)
Nam is in grade 8A. He (1)...........his report card for the last school year. He got good grade (2)............Literature and Math, but his English was poor. His English teacher said, "Nam, you must work harder on your English". He'll try his best to study well next year. He loves (3).................., and he likes sports, too. He enjoys (4)............... soccer a lot. This summer vacation, he is enrolling for the summer activities in his home town. They'll plant trees, clean the streets and participate in the city's sport programs.
1. A. received
B. have received
C. has received
D. receive
2. A. in
B. during
C. for
D. since
3. A. study
B. studies
C. studied
D. studying
4. A. play
B. plays
C. will play
D. playing
Question 2: Read the passage again and write T or F (1pt)
Statements
T/F
Nam is in grade 8A.
His English was excellent.
He ought to work harder on his English 
This summer vacation he is going to clean his school.
.
.
.
.
D. WRITING: (3pts)
Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)
1. "Don't talk in class, students", the teacher asked.
-> The teacher asked ............................................................................................
2. "Please help me repair my house."
-> She asked me ................................................................................
3. The doctor said to Nga, "You should stay in bed."
-> The doctor said ..............................................
4. " Look after yourselves, children"
-> Mrs Lan told ................................................................................
Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)
1. I/ known/ English/ since/ have/ teacher/ September/ my
2. interesting/ have/ I/ read/ the most/ This is/ book/ ever .
3. The boy/ playing/ spends games/./ always/ much time
4. younger/ was/ Jane/ When ,// sing/ She/ a jazz band/ used to.
Đáp án Đề thi tiếng Anh 8 học kì 1 
Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))
Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ
1. T
2. T
3. F
4. T
Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)
Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ
1. Cindy was very sad because she had to be at home.
2. A fairy changed Cindy's rags into beautiful clothes.
3. She left one of her shoes on the dance floor.
4. Yes, he did.
B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)
Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ
Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)
1. B. prefer
2. A. danger
Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)
1. C. to lift
2. D. studying
3. A. play
4. C. fluently
5. A. from
6. B. on
7. A. for
8. B. himself
9. B. Yes. That's very kind of you
10. B. put
PART III: READING (2pts)
Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ
Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)
1. A. has received 2. C. for 3. D. studying 4. D.playing
Question 2: Read the passage and choose T or F (1pt)
T/F
1...T....
2....F...
3... T...
4....F....
D. WRITING: (3pts)
Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)
Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.5 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.
1. -> The teacher asked the/ his students not to talk in class.
2. -> She asked me to (help her) repair her house.
3. -> Mai said (that) Nam should work harder.
4. -> Mrs Lan told her children to look after themselves..
Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)
Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.25 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.
1. I have known my English teacher since September
2. This is the most interesting book I have ever read.
3. The boy always spends much time playing games.
4. When Jane was younger, she used to singing a jazz band.
BÀI NGHE
Once upon a time there was a girl called Cindy. She had to work very hard all day while her lazy sister did nothing. One night her sister went to a party at the palace. Cindy was very sad because she had to be at home. Suddenly, a fairy appeared and told her that she could go to the party.She also changed Cindy's rags into beautiful clothes. Then she went to the party and danced with the Prince. At midnight she ran back home, leaving one of her shoes on the dance floor. The prince wanted to see her again and went to every house in the capital until he found that the shoe was the right size for Cindy. She and the Prince were married and lived happily ever after.
Đề kiểm tra Anh 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 3
I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:
1. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. Finds
B. found
C. finding
D. find
2. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the generations.
A. to passed
B. is p ... to play basketball.
2. He have worked for this company for 20 years.
3. The red dictionary is as expensive as the blue dictionary.
4. Could you do me a favor?
IV. Rewrite the second sentence in such a way it has the same meaning as the first one. (1pt)
1. Peter told Tom to lend him the Math book.
2. Ba said Khanh should learn the phonetic symbols to improve his English pronunciation.
Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 5
I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1 pt)
1. A. wanted
B. played
C. needed
D. expected
2. A. community
B. computer
C. museum
D. struggle
3. A. nature
B. face
C. rural
D. pancake
4. A. crafts
B. comics
C. streets
D. stamps
II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences. (2.5pts)
1. I love the people in my village. They are so and hospitable.
A. friendly
B. friend
C. friendliness
D. friendship
2. Viet Nam is . multicultural country with 54 ethnic groups.
A. any
B. an
C. some
D.a
3. She is famous .her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.
A. in
B. for
C. with
D. into
4. I used to....................................when I was a child.
A. cry
B. to cry
C. crying
D. cries
5. ... you study harder, you won’t be able to pass the examination.
A. Unless
B. Because
C. If
D. without
6. she......................her homework tonight?
A. Does-do
B. Is- doing
C. Is- going to do
D. A&C
7.They have stayed in an apartment........................................10 years.
A. since
B. in
C. at
D. for
8. Nam, would you mind if I.. the air conditioner on?
A. turn
B. turning
C. turned
D. am turning
9. You mustn’t  your mobile phone on the plane.
A. using
B. use
C. to use
D. used
10. Lang Lieu couldn’t buy any special food  he was very poor.
A. although
B. when
C. while
D. because
III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts)
1.Your elder brother (stay).. at home last night?
2. Where you ( go) ......tomorrow?
3. He (build) ..his house since 2009.
4. The children are interested in (read)......................................folk tales, aren’t they?
IV. Read the fairy tale Cinderella and write T (True) or F (False). (1pt)
Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella's stepmother and two stepsisters mistreated her. She had to wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good witch helped Cinderella. She turned Cinderella's old dress into a beautiful gown. Cinderella went to a party and a handsome prince politely invited her to dance with him. He fell in love with her and wanted to find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn't tell the prince her name. but she left a glass slipper, and the prince used that to find her. They got married and lived happily ever after.
1._______ Cinderella was living happily with her family when her mother died.
2._______ Her father married a kind woman.
3._______ Her stepmother and two stepsisters were very kind to her.
4._______ The prince got married to the girl who fitted the left glass slipper.
V. Read the following passage and answer the questions. (1pt)
There are many celebrations throughout the year in Vietnam, but Tet or the Lunar New Year is the most important celebration for Vietnamese people. Tet usually occurs in late January or early February. A few days before Tet is the time for people to clean and decorate their homes. During Tet, people, old and young, enjoy special food cooked on the occasion of Tet. It is also the time for family members to be together.
1. What is another name of Tet?
..
2. When does Tet occur?
..
3. What do people do before Tet?
..
4. Is Tet the time for family reunions?
..
VI. Rearrange the given words to complete the sentences. (1,5pt)
1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /
..
2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /
3. my son/taller/is/getting.
...............................................................................................................................................
VII. Rewrite the following sentences so that its meaning is the same as the first one. (1pt)
1. This mobile phone is too expensive for my father to buy.
=>This mobile phone .
2. Her sister is more beautiful than her.
=> She isn’t..................................................................................................................................
ĐÁP ÁN
A. PHONETICS
I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1pt)
1.B; 2. D; 3. C; 4. B;
B. LEXICAL GRAMMAR
II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences. (2,5pts)
1.A; 2.D; 3.B; 4. A; 5. A; 6. D; 7.D; 8. C;. 9.B; 10. D;
III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts)
1. Did- stay
2. are – going/ will- go
3. has built
4. reading
C. READING
IV. Read the passage carefully and then do the tasks below (2pts).
Decide statements are true (T) or false (F) ( 1p)
1. T; 2. F; 3. F; 4. T;
2. Answer the questions (1p)
1. It is the Lunar New Year/ Lunar New Year is.
2. Tet /It usually occurs in late January or early February
3. People/They clean and decorate their homes/houses.
4. Yes, it is.
D. WRITING.
V. Rearrange the words to make a meaningful sentence.(1,5pts)
1. Tet is the most important festival in Viet Nam.
2. Children like Tet because they can receive lucky money.
3. My son is getting taller..
VI. Rewrite the sentence so that it has the same meaning as the first one. (1p)
1. The mobile phone isn’t cheap enough for my father to buy.
2. She isn’t as/so beautiful as her sister..
Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 8 có đáp án - Đề số 6
I. PHONETIC
1. Choose the word A, B, C or D whose stress pattern is different from the others.
A. minority
B. ethnic
C. tradition
D. religion
Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others.
A. lived
B. populated
C. harvested
D. loaded
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete the sentences.
1. Chọn từ có phần gạch dưới cần được sửa lỗi.
Vietnam is an multicultural country with 54 ethnic groups.
A. is
B. an
C. multicultural
D. 54
2. The whole family___________with tradition by spending the New Year’s Eve abroad.
A. went
B. broke
C. followed
D. kept
3. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. have to
D. shouldn’t
4. Lang Lieu couldn’t buy any special food____________he was very poor.
A. although
B. when
C. while
D. because
III. Give the correct tense/ form of the words in brackets.
1. They detest (get) ____________ up early in the morning
2. The Tay people live mostly in the ..regions in the north of Viet Nam (MOUNTAIN)
IV. READING:
A. Read the passage and complete it with the words given
traditions – means – according – however– therefore
The tradition of birthday parties started a long time ago. People thought there was a special danger from evil spirits on birthdays;(1) ___________, friends and family came together to bring good thoughts and wishes and even presents. There are some different (2) ______ in different countries around the world.
In Vietnam, on a child’s first birthday, family members put many things on the floor around the child for him or her to choose. (3) ______ to tradition, the first thing the child picks up will tell us his or her future job. In some countries, a 21st birthday cake is sometimes in a shape of a key. The key (4) _______ that the young person is now old enough to leave and build up to their own family at any time they want to. There is usually a special party on these birthdays.
B. Read the passage carefully then answer the questions below:
Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella’s stepmother and two stepsisters mistreated her. She had to wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good fairy helped Cinderella. She turned Cinderella’s old dress into a beautiful gown. Cinderella went to a party and a handsome prince politely invited her to dance with him. He fell in love with her and wanted to find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn’t tell the prince her name. But she left a glass slipper, and the prince used that to find her. They got married and lived happily ever after.
* Questions:
1. What did Cinderella’s father do when his wife died?
2. How did Cinderella’s stepmother and two stepsisters treat her?
3. Who turned Cinderella’s old clothes into a beautiful gown?
.
4. What did the prince use to find Cinderella?
..
PART V. WRITING:
Question 1: Rearrange the given words to complete the sentence.
1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /
2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /
Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.
1. Mr Lam was very busy; however,he spent the whole day at the La Mat Village festival.
=> Although.
2. I love listening to music.
=> I fancy 
3. You are advised not to wear shorts when going to pagodas.
=> You should not 
4. My house is smaller than your house.
=> Your house ......
ĐÁP ÁN
I- PHONETIC
1. B. ethnic; 2. A. lived
II. Choose the best answer among A, B, C or D to complete the sentences.
1. B. an; 2. B. broke; 3. D. shouldn’t; 4. D. because;
III. Give the correct tense/ form of the verbs in brackets.1. getting
2. mountainous
IV. READING:
A. Read the passage and complete it with the words given
1. therefore
2. traditions
3. according
4. means
B. Read the passage carefully then answer the questions below
1. He married an evil widow with two daughters.
2. They treated her badly.
3. A good witch did.
4. He used a glass slipper that Cinderella left behind.
PART V. WRITING:
Question 1: Rearrange the given words to complete the sentence.
1. Tet is the most important festival in Viet Nam.
2. Children like Tet because they can receive lucky money.
Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.
1. => Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival.
2. => I fancy listening to music.
3. => You should not wear shorts when going to pagodas.
4. => Your house is bigger than my house.

Tài liệu đính kèm:

  • doc6_de_thi_hoc_ki_1_mon_tieng_anh_lop_8_nam_2020_2021_co_dap_a.doc